Hier broeit iets…

Leegstaande winkelpanden in Vilvoorde? Dat is binnenkort verleden tijd. De recent opgerichte vzw Broeilab bindt de strijd aan met de leegstand in de stad, door starters en creatievelingen er hun concept in uit te laten testen. De vzw werkt samen met de Stad Vilvoorde en is ook aangeduid als de officiële leegstandsbeheerder: eigenaars die hun pand ter beschikking stellen, worden vrijgesteld van de leegstandstaks. En er zijn er al heel wat geïnteresseerd.

Broeilab is een initiatief van een bende enthousiaste Vilvoordenaars die de koe bij de horens willen vatten, waaronder het architectenduo Moyaert-Van Buyten: “Er zit zo veel potentieel in deze stad, het moet er alleen uitkomen.

Broeilab lanceert in de Zennestad een pop-up wedstrijd: starters kunnen hun concept nog indienen tot en met 15 juni 2018. Dan worden de laureaten gekozen en kunnen zij tegen het einde van de zomer hun intrek nemen in 1 van de panden. De bedoeling is dat zij samen open zijn in het najaar 2018 (september-oktober-november 2018 op minstens donderdag, vrijdag en zaterdag), zodat Vilvoorde weer wat meer broeit.

Broeilab streeft naar een lange termijn bezetting van de winkelpanden in het centrum van Vilvoorde, en begeleidt haar starters dan ook doorheen het project. Zo zullen zij de meerwaarde ten opzichte van het bestaand winkelaanbod moeten verantwoorden, krijgen ze een sjabloon voor een businessplan aangereikt en moeten ze zich verplicht laten begeleiden door een organisatie als UNIZO. We mikken op kwaliteit van de invulling en vooral het lange termijn effect, zodat de starters van nu nieuwe vaste waarden kunnen worden!

Broeilab vzw
hallo@broeilab.be
0485 86 28 05
www.broeilab.be

Pin It on Pinterest